Artikel in "Metallerie" : Productie van tandwielen gaat ABMI voor de wind.

Geplaatst op 2019-01-14

Productie van tandwielen gaat ABMI voor de wind - Intrek in nieuw gebouw geeft extra mogelijkheden om door te groeien.

 

Ter herinnering, de core business van het bedrijf ABMI, gelegen te Deux-Acren (Lessen, in de provincie Henegouwen) is het draai- en freeswerk van tandwielen en complexe onderdelen, zowel voor enkelstuks als voor kleine en grote series. Deze producten zijn een nichemarkt, omdat vele andere maakbedrijven deze opdrachten te complex vinden en ze weigeren.

 

Onze belangrijkste actualiteiten voor 2019: 

- ABMI is nu eigenaar van, en net verhuisd naar, een nieuw en groter gebouw. Dit gebouw is drie keer groter (1.400 m²) dan de vorige. Zo beschikt ABMI over extra ruimte om te groeien, zowel in het gebouw als op de grond ernaast, die nog bebouwd kan worden. 

- ABMI is nu ook officiële verdeler voor de Benelux van tandwielsnijgereedschappen van het Indische merk Jainex Aamcol. Deze tools hebben een uitstekende kwaliteit, en ABMI heeft reeds meerdere toestellen kunnen verkopen aan klanten in de tandwielensector.

 

Vooruitzichten voor 2019-2020: 

Ons orderboek is reeds vol voor de komende zes maanden. 

ABMI overweegt om meerdere nieuwe toestellen aan te schaffen om de aanvragen van zijn klanten beter te beantwoorden: een meetmachine alsook de plaatsing van een robot bij een draaibank of bewerkingscentrum

 

Het volledig artikel lezen op de website van Metallerie.